Ηλικιωμένοι

Το ποσοστό των ατόμων που εμφανίζει αναιμία αυξάνεται με την ηλικία και μεταξύ ηλικιωμένων αποτελεί ένα κοινό πρόβλημα. Η μειωμένη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό τους μπορεί να οφείλεται:

  • στην προχωρημένη ηλικία
  • την παχυσαρκία
  • τη χρόνια λήψη φαρμάκων

Συνήθως συνυπάρχει με άλλες χρόνιες παθολογικές καταστάσεις ως αποτέλεσμα αλλά και ως αιτία επιδεινώσεώς τους, δημιουργώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο. Η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση της υποκείμενης νόσου κρίνεται αναγκαία για την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.

Οι ηλικιωμένοι συχνά παραπονούνται ότι κουράζονται εύκολα και δε μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές οικιακές εργασίες τους. Έχουν δυσκολία στην αναπνοή, πονοκέφαλους και ζάλη με τάσεις λιποθυμίας.

Αυτά είναι συμπτώματα έλλειψης σιδήρου, καθώς και άλλα ακόμη, όπως η απώλεια της όρεξης και του ύπνου. Η έλλειψη σιδήρου επίσης ευθύνεται για εμβοές στα αυτιά, ταχυκαρδία, εντερικές διαταραχές και ευαισθησία στις λοιμώξεις.

Οι ηλικιωμένοι μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους και να ανακτήσουν τις φυσικές ικανότητες και τις δυνάμεις τους λαμβάνοντας σίδηρο, αυτό το πολύτιμο θρεπτικό συστατικό για την υγεία και την ευεξία τους.

ΠΑΣΧΕΤΕ ΑΠΟ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ;

ελέγξτε τα συμπτώματά σας για ανεπάρκεια σιδήρου