Έλλειψη σιδήρου: Τί προκαλεί και πώς εκδηλώνεται;

Mια από τις πιο συνηθισμένες ελλείψεις θρεπτικών συστατικών είναι η ανεπάρκεια σιδήρου ή σιδηροπενική αναιμία. Ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού υποφέρει από τα συμπτώματα που προκαλούν τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου.

Η πιο συχνή αιτία που την προκαλεί είναι η ανεπαρκής πρόσληψη από τη διατροφή. O σίδηρος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά οξυγόνου και την παραγωγή ενέργειας στους ιστούς του σώματος. Η έλλειψή του εξασθενεί την αντοχή και την ανοσοποιητική λειτουργία του οργανισμού. Έτσι εμφανίζονται συχνά λοιμώξεις, αδυναμία και καταβολή.

Όταν υπάρχει έλλειψη σιδήρου

Το πιο κοινό σύμπτωμα της έλλειψης σιδήρου είναι η κούραση. Συχνά αποδίδεται σε εξωγενείς παράγοντες λόγω των έντονων ρυθμών του σύγχρονου τρόπου ζωής, κι έτσι παραβλέπονται οι εσωγενείς παράγοντες κόπωσης του οργανισμού. Η ατονία αυτή συνδυάζεται με αδυναμία συγκέντρωσης και μνήμης και γενικότερα μειωμένες νοητικές επιδόσεις.

Όταν κάποιος έχει έλλειψη σιδήρου μπορεί να παρατηρήσει ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω συμπτώματα:

  • έχει χλωμό πρόσωπο
  • αδύναμα μαλλιά
  • εύθραυστα νύχια ή
  • περίεργη όψη και υφή στη γλώσσα του

Επίσης υπάρχει πιθανότητα να νιώσει νευρικότητα, άγχος και ευερεθιστότητα.

Άλλα συνηθισμένα συμπτώματα της έλλειψης σιδήρου είναι οι συχνοί πονοκέφαλοι, η αρρυθμία και η ταχυκαρδία.

Το πρόβλημα απορρόφησης του σιδήρου

Η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε σίδηρο, δεν συνεπάγεται απαραίτητα με υψηλά επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό.

Αυτό συμβαίνει καθώς μπορεί να υπάρχει ανεπάρκεια σε άλλες βιταμίνες που είναι απαραίτητες για την απορρόφηση και τη χρήση του σιδήρου στον οργανισμό. Προκειμένου λοιπόν να μπορέσει να γίνει η απορρόφηση του σιδήρου, θα πρέπει να καταναλώνονται τροφές πλούσιες σε ποικιλία θρεπτικών συστατικών.

Πολύ σημαντική για την απορρόφηση του σιδήρου είναι η βιταμίνη C. Η βιταμίνη C αποτελεί μια από τις πιο γνωστές βιταμίνες που είναι συνδεδεμένη με την καλύτερη απορρόφηση του πολύτιμου, αυτού συστατικού, τόσο από τις ζωικές όσο και από τις φυτικές πηγές. Η βιταμίνη C μπορεί να αυξήσει την απορρόφηση του σιδήρου έως και 72%, γιατί μετατρέπει τον τρισθενή σίδηρο σε δισθενή, δημιουργώντας ένα απορροφήσιμο σύμπλεγμα.

O συνδυασμός σιδήρου και βιταμίνης C του Redoferro, μαζί με την μοναδική λιποσωμιακή τεχνολογία εξασφαλίζει την μέγιστη δυνατή απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό σας.

Πότε είναι χρήσιμο το REDOFERRO

Το Redoferro μπορεί να χρησιμοποιείται, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, για την πρόληψη έλλειψης σιδήρου σε περιόδους αισθητής κόπωσης, σωματικής και πνευματικής. Επίσης όταν υπάρχει αυξημένη ανάγκη του οργανισμού σε σίδηρο, όπως κατά την ανάπτυξη, την έντονη προπόνηση, την έμμηνο ρύση, την εγκυμοσύνη, την απώλεια αίματος λόγω τραυματισμού, την περίπτωση χρόνιας ή οξείας νόσου.

Ακόμη όταν υπάρχει μειωμένη πρόσληψη σιδήρου από τη διατροφή ή μειωμένη απορρόφηση ή/και παρεμπόδιση απορρόφησης λόγω φαρμακευτικής αγωγής. Αλλά και για τη συντήρηση των επιπέδων σιδήρου σε άτομα με ιστορικό αναιμίας ή γαστρεντερικής νόσου ή ευαισθησίας, που δεν ανέχονται καλά άλλα σκευάσματα σιδήρου.

_

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Λαμβάνετε 1 κάψουλα/ημέρα, κατά προτίμηση μακριά από τα γεύματα.
Ωστόσο το Redoferro MAX μπορεί να λαμβάνεται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ανεξαρτήτως τροφής. Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Το Redoferro MAX διατίθεται σε συσκευασία με 30 κάψουλες με μικρό μέγεθος, για εύκολη κατάποση.

redoferro συσκευασία

ΠΑΣΧΕΤΕ ΑΠΟ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ;

ελέγξτε τα συμπτώματά σας για ανεπάρκεια σιδήρου